A kínai zongoraház

A Huiananban található tökéletesen méretarányos zongorát és hegedűt ábrázoló építmény népszerű közösségi hely, ahol különféle rendezvényeket a bonyolítanak, és természetesen a turisták is gyakran felkeresik, fotózzák.

0 Tovább

Igazi Flinstone-ház

A Frédi és Béni rajzfilmsorozat házait megidéző otthont hoztak tető alá Portugáliában a Fafe-hegységben. Két óriási sziklatömböt kötöttek össze betonnal, de azért a kőkorszaki szakik otthonánál kicsit jobban felszerelt lett az épület, még üveg is került az ablakokra...

0 Tovább

Kastély mint fegyverraktár

A Pollepel szigeten omladozik egy kastély, ami egy robbanás következtében rongálódott meg. A sziget nagyjából 80 kilométerre északra van New Yorktól a Hudson folyóban. A skóciai születésű Francis Bannerman az 1800-as években azzal csinálta meg a szerencséjét, hogy felvásárolta a hadsereg feleslegessé vált fegyvereit, és azokat a piacra dobta. Az üzlet olyan jól jövedelmezett, hogy 1900-ban megvette a Pollepel szigetet, és ott egy hatalmas raktárat illetve egy kisebb kastélyt is felépíttetett. 

Ám 1920-ban hatalmas detonáció rázta meg a környéket: 200 tonnányi lőpor és muníció robbant fel, ami romba döntötte az építmények jelentős részét. Az üzlet sem ment túl jól, és amikor 1950-ben elsüllyedt a szigetet a folyóparttal összekötő komp, mindent hátrahagytak az akkori tulajdonosok. A szigetet az építményekkel együtt 1967-ben vette meg New York állam, a régi fegyvereket elvitték, aztán látogathatóvá tették a helyet, ám egy tűzvész után ez a lehetőség is megszűnt.

Jelenleg minden omladozik, és vandálok martalékává lettek az ott maradt épületek és dolgok. A Bannerman Castle külső falai még állnak, de a belső már az enyészeté lett, egy nagyobb része 2009-ben omlott le. Ám rémregények és thrillerek szerzői gyakran helyezik a történéseket a kísérteties kastélyba, így az tovább fog élni akkor is, amikor már az utolsó fala is ledőlt.

0 Tovább

A repülő csészealj-ház

Az Egyesült Államokban, Chattanooga városban található egy egészen különös ház. Az űrhajót idéző formavilágú épületet a múlt század hetvenes éveiben húzták fel, amikor nagyon divatos volt a scifi-téma, többek között a Star Trek sorozatnak köszönhetően is. A háromszintes ház alatt még az autók parkolására is van hely, és természetesen lenyíló lépcsőn lehet bemenni. Pár éve árverésen hirdették meg, akkor 184 ezer dollárt kértek érte- vajon megér ennyit egy építésekor futurisztikusnak tűnő, ma inkább furcsának látszó ház?

0 Tovább

A művészet és tudomány városa

Fantasztikus hangulatú kulturális központot építettek a spanyolországi Valenciában egy bő évtizede. A projekt a művészet és tudomány városa nevet kapta: van itt mozi, planetárium, kortárst művészeti galéria, interaktív tudományos múzeum, hatalmas akvárium, operaház. Ám a Turia folyó régi medrébe épített központ különleges építményei miatt kívülről nézve is igazi látványosság, ami sokakat vonz a városba- persze ez el is várható egy olyan helytől, ami 250 millió(!) euróba került.

Hemisfèric, Ciudad de las Artes y las Ciencias – City of Arts and Sciences, Valencia (Spain), HDR

L'Hemisféric (Ciutat de les Arts i de les Ciències) I. Valencia

Palau de les Arts Reina Sofía, Valencia (Spain), HDR

Tiburón

A flower in water

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valencia 1

Arts & Science

Palau de les Arts Reina Sofia (Ciutat de les Arts i de les Ciències) III . Valencia

Night reflections

Oceanográfico

Cac

Santiago Calatrava's Masterpiece, The Fish

0 Tovább
«
12

Google hirdetés

Google hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Google hirdetés

Hirdetés

Címkefelhő

európa (104),timelapse (58),tenger (49),ázsia (47),északamerika (38),usa (37),város (33),hegy (30),afrika (23),(23),sziget (21),folyó (17),délamerika (12),uk (11),épület (10),norvégia (10),ausztrália (9),hollandia (9),video (8),japán (7),izland (7),franciaország (7),kastély (7),kanada (7),templom (7),erdő (7),kína (6),spanyolország (6),svédország (6),vízesés (6),karib (5),barlang (5),vulkán (5),horvátország (5),híd (5),belgium (5),lengyelország (5),oroszország (5),vietnam (4),írország (4),indonézia (4),délafrika (4),finnország (4),sivatag (4),skócia (4),magyarország (3),litvánia (3),videó (3),mexikó (3),roncs (3),thaiföld (3),újzéland (3),vonat (3),törökország (3),alaszka (3),svájc (3),olaszország (3),görögország (3),chile (3),németország (3),brazília (3),egyiptom (2),mozambik (2),anglia (2),űr (2),honduras (2),izrael (2),fülöpszigetek (2),óceánia (2),kolumbia (2),kanáriszigetek (2),gleccser (2),út (2),skandinávia (2),szobor (2),málta (2),vár (2),ukrajna (2),település (2),portugália (2),bali (1),szudán (1),nepál (1),burkina faso (1),retró (1),costarica (1),mianmar (1),tajvan (1),fiji (1),vasút (1),középamerika (1),ausztria (1),wales (1),tél (1),ciprus (1),albánia (1),erdély (1),irak (1),antarktisz (1),Spanyolország (1),banglades (1),románia (1),guatemala (1),bulgária (1),fehéroroszország (1),marokkó (1),hotel (1),Japán (1),vihar (1),szlovákia (1),kanyon (1),jég (1),hawaii (1),botswana (1),hongkong (1),srilanka (1),vanuatu (1),tanzania (1),grönland (1),montenegro (1),csehország (1),csatatér (1),maldív (1),műhold (1),bolívia (1),mongólia (1),szingapúr (1),tunézia (1),türkmenisztán (1),namíbia (1),szerbia (1),strand (1),zambia (1),bosznia (1),uruguay (1),srílanka (1),zimbabwe (1),portugál (1),burma (1),zanzibár (1),grúzia (1),tenerife (1),piac (1),bahama (1),balkán (1),algéria (1),argentina (1),rom (1),szíria (1),mauritius (1),vb (1),észtország (1),líbia (1),namibia (1),argentína (1),örményország (1),india (1),kiribati (1),malawi (1),tanzánia (1),villám (1),korea (1),peru (1),kamerun (1)

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés