Az Okavango deltája

Afrika déli részén, Botswanában található az Okavango deltája. Az Okavango különleges folyó, ugyanis az esős évszakok áradása táplálja, és a delta nem egy tengerbe vagy óceánba vezeti a vizét, hanem az egyszerűen felszívódik vagy elpárolog. A delta különleges táj, zöldellő erdőkkel, folyókanyarulatokkal, szigetekkel, ahol számtalan nagyvad él.

0 Tovább

Raftingtól a szellemflottáig

Virginia államban található a James folyó, ami 560 kilométeren át hömpölyög egészen az Atlanti-óceánig. A folyó népszerű a kikapcsolódásra vágyók körében, a felső szakaszán raftingolnak, méghozzá karnyújtásnyira a közeli Richmond felhőrkarcolóitól, a kiszélesedő részén sok a horgász, kajakos, strandoló. Az ősszel színessé váló erdők által szegélyezett folyópart panorámája megkapó látvány, mint ahogy az átívelő hidak látképe is kedvelt fotótéma. A torkolatnál aztán ismét változik a kép, ugyanis itt van az amerikai hadiflotta egyik "szellemflottája", több tucat kiszuperált hajót állomásoztatnak Fort Eustisban. 

Richmond VA James River Pano 3

Fishing the James River

james river batteau festival

Golden River James

Stubborn Love

Mystic James River 2

James River Scenic Overlook

sunset on the james river

James River Bridge in sunset after glow.

0 Tovább

Álomszép folyóvölgy

Wales egyik legszebb túraútvonalát rejti az Elan Valley. Rengeteg helyen nyílik káprázatos kilátás a folyóra, illetve a duzzasztás révén kialakított mesterséges tavakra, a vízesésekre.

Elan Valley walk, Rhayader, Wales

Elan Valley, Mid-Wales

Craig Goch - Elan Valley

Elan Valley - Garreg Ddu

Elan Valley - Garreg Ddu Crop

Reflections at the Elan Valley, Rhayader, Wales

Snowing in the Elan Valley, Wales (G)

Elan Valley, Mountain Pass, Wales

Elan Valley - Craig Goch Dam Wall

Picnic Bench, Elan Valley, Wales (G)

Elan Valley Dam

Elan Valley waterfall

Garreg-Ddu Reservoir, Elan Valley

Elan Valley

Elan Valley, Welcome to WALES

The Dam

Elan Valley

Misty dam at Elan Valley

Elan Valley Reservoir

Elan Valley Dusk

Craig Goch Dam - Elan Valley

0 Tovább

Csodás svéd hegyek-völgyek

Svédország északi részén, Lapland tartományban található Jokkmokk, ahol a Sarek nemzeti park van, ami egész Európa legrégebbi nemzeti parkjai közé tartozik. Két másik nemzeti parkkal is szomszédos, nagyjából 50 kilométer átmérőjű terület. A Sarek népszerű a hegymászók és túrázók körében, de nem számít könnyű terepnek. Nincsenek kijelölt útvonalak, csak két híd található a területen, ráadásul az időjárás is gyakran esős. Cserében a Rapa folyó lenyűgőző deltája, a száznál is több gleccer vagy a 2000 méteresnél is magasabb hegycsúcsok nagyszerű élménnyel kecsegteti a kalandvágyó túrázókat.

Aerial view over Laitaure delta, Sarek National Park, Laponia World Heritage Site, Sweden

Nijak reflection

Rapadalen (Rapa Valley) and Lake Laitaure, Sarek National Park, Sweden

Nammatj, Sarek National Park

Sunset over Sarek

Sarek

Sarek

Sarek NP (S) - Full moon

Kuoper Valley

Pierekjaure

Aerial view of Rapa delta, Sarek N.P.

Njåtsos Valley, Sarek National Park

Rapaätno, Sarek N.P.

"A mountain in the middle of the valley"

Sarekjauratj Lake

0 Tovább

Folyó a liftben

A Falkirk Wheel egy roppant látványos hajólift, ami Skóciában teremt összeköttetést a Union-, a Forth- és a Clyde-csatornák közt. A 24 méteres szintkülönbségeket ugyanis nem lehetett vízlépcsőkkel áthidalni, így egy különleges megoldást választottak, 35 méter átmérőjű forgókerékkel emelik át a hajókat. A 20 millió fontos beruházással épült Falkirk Wheelt 2002-ben adták át, és azonnal népszerűvé vált a turisták körében.

Falkirk Wheel HDR 5 1440 edit

WELCOME TO...

Falkirk Wheel HDR 14a

Engineering for a new millenium

Falkirk Wheel HDR 13

The Big Wheel

Hypnosis of the Night

WHEEL IN MOTION    blue

runner up urban view landscape photographer of the year 2010

WHAT THE................

0 Tovább
«
1234

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Google hirdetés

Hirdetés

Címkefelhő

európa (104),timelapse (58),tenger (49),ázsia (47),északamerika (38),usa (37),város (33),hegy (30),afrika (23),(23),sziget (21),folyó (17),délamerika (12),uk (11),épület (10),norvégia (10),ausztrália (9),hollandia (9),video (8),japán (7),izland (7),franciaország (7),kastély (7),kanada (7),templom (7),erdő (7),kína (6),spanyolország (6),svédország (6),vízesés (6),karib (5),barlang (5),vulkán (5),horvátország (5),híd (5),belgium (5),lengyelország (5),oroszország (5),vietnam (4),írország (4),indonézia (4),délafrika (4),finnország (4),sivatag (4),skócia (4),magyarország (3),litvánia (3),videó (3),mexikó (3),roncs (3),thaiföld (3),újzéland (3),vonat (3),törökország (3),alaszka (3),svájc (3),olaszország (3),görögország (3),chile (3),németország (3),brazília (3),egyiptom (2),mozambik (2),anglia (2),űr (2),honduras (2),izrael (2),fülöpszigetek (2),óceánia (2),kolumbia (2),kanáriszigetek (2),gleccser (2),út (2),skandinávia (2),szobor (2),málta (2),vár (2),ukrajna (2),település (2),portugália (2),bali (1),szudán (1),nepál (1),burkina faso (1),retró (1),costarica (1),mianmar (1),tajvan (1),fiji (1),vasút (1),középamerika (1),ausztria (1),wales (1),tél (1),ciprus (1),albánia (1),erdély (1),irak (1),antarktisz (1),Spanyolország (1),banglades (1),románia (1),guatemala (1),bulgária (1),fehéroroszország (1),marokkó (1),hotel (1),Japán (1),vihar (1),szlovákia (1),kanyon (1),jég (1),hawaii (1),botswana (1),hongkong (1),srilanka (1),vanuatu (1),tanzania (1),grönland (1),montenegro (1),csehország (1),csatatér (1),maldív (1),műhold (1),bolívia (1),mongólia (1),szingapúr (1),tunézia (1),türkmenisztán (1),namíbia (1),szerbia (1),strand (1),zambia (1),bosznia (1),uruguay (1),srílanka (1),zimbabwe (1),portugál (1),burma (1),zanzibár (1),grúzia (1),tenerife (1),piac (1),bahama (1),balkán (1),algéria (1),argentina (1),rom (1),szíria (1),mauritius (1),vb (1),észtország (1),líbia (1),namibia (1),argentína (1),örményország (1),india (1),kiribati (1),malawi (1),tanzánia (1),villám (1),korea (1),peru (1),kamerun (1)

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés