Bali a tömegturizmus előtt

Még a legnépszerűbb indonéz sziget, a ma már turistaparadicsomként ismert Bali is egészen máshogy festett pár évtizede. Ahol most hotelek és bárok sorakoznak, ott csendes halászfalvak voltak, és a ma nyaralók, szörfösök, búvárok kiszolgálására szakosodott helyiek annak idején halászni szálltak a tengerre vagy a földet művelték. Ebbe a világba ad egy kis bepillantást ez a videó.

Aki ma körbenéz ugyanezeken a helyeken, robogókon repesztő turistákat láthat, aki esténként az olcsó sört öntik magukba, napközben pedig kirándulnak a látnivalóknál vagy kimennek lazulni a tengerpartra.

Ám Bali ezzel együtt még ma is nagyon megkapó, szép sziget. A természeti értékek ugyanúgy csodálatosak, a templomok is állnak, és sokakat megragad a hangulat. Szóval izgalmas hely ez, csak másként, mint mondjuk egy évszázada. Ennek illusztrálására is kerestem néhány látványos filmet.

0 Tovább

Tó a vulkán tövében

A Batur-tó az indonéziai Bali szigetén található, a Batur hegy mellett. A vulkán kráterében kialakult tó a legnagyobb az egész szigeten, ennek partján található néhány kis falu, a területet általában Kintamani néven emlegetik. A környéken a föld igen termékeny, és a helyiek rendszeresen halásznak is. A Batur még ma is aktív, 1917-ben több ezer ember életét követelte a kitörése.

Exotic Bali

Kedisan #2

Bali panorama

Good morning Kedisan

As I rise from slumbers sweet ...

The breeze has awakened the earth and sun has colored our world. Buahan Village, Bali.

ROMANCE

Fisherman & The Drowning Hut

Kintamani and Lake Batur

Sunrise, Lake Batur,Bali

Morning at Kintamani

THE PANORAMA of BATUR CALDERA

mount_batur

It's Too Heavenly Here

Memories of Blue

IN THE FROZEN LAKE...

The Lake House

An Early Morning at Desa Pinggan

0 Tovább

Padar és Komodo

Indonézia számtalan szigete közül az egyik kisebb Padar, ami a sárkányairól híres Komodo mellett található. Gyakran erről a szomszédos szigetről készítik a Padart ábrázoló panorámafotókat. A szigetek körül rendkívül gazdag a tenger élővilága.

Padar Peninsulas

Komodo Pink Beach Panorama II

Padar Island Panorama

Padar(ise) island

Padar island - Indonesia

The Sun settles in Paradise - D800 - Explored

Batu Bolong

Turtle at Batu Bolong

0 Tovább

A Kelimutu krátertavai

Az indonéziai Flores szigeten található 1639 méter magas Kelimutu vulkán tetején három lenyűgöző színű krátertó található: kék, zöld vagy vörös színekben pompáznak.

Colors of Dawn Over Mount Kelimutu

Sparkling Dawn on Kelimutu

Tiwu Nuwa Muri Koo Fai & Tiwu Ata Polo

Kelimutu - Tiwu Ata Polo

Sunrise di Danau 3 Warna Kelimutu Flores, Nusa Tenggara Timur Indonesia

Gunung Kelimutu

Kelimutu - The Black Volkano

A sense of Indonesia

A sense of Indonesia

Lake of Kelimutu

kelimutu

Kelimutu Sunrise

kelimutu

kelimutu

Kelimutu volcano

Kelimutu-Three-Lakes-Together-03-small-noted

0 Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Google hirdetés

Hirdetés

Címkefelhő

európa (104),timelapse (58),tenger (49),ázsia (47),északamerika (38),usa (37),város (33),hegy (30),afrika (23),(23),sziget (21),folyó (17),délamerika (12),uk (11),épület (10),norvégia (10),ausztrália (9),hollandia (9),video (8),japán (7),izland (7),franciaország (7),kastély (7),kanada (7),templom (7),erdő (7),kína (6),spanyolország (6),svédország (6),vízesés (6),karib (5),barlang (5),vulkán (5),horvátország (5),híd (5),belgium (5),lengyelország (5),oroszország (5),vietnam (4),írország (4),indonézia (4),délafrika (4),finnország (4),sivatag (4),skócia (4),magyarország (3),litvánia (3),videó (3),mexikó (3),roncs (3),thaiföld (3),újzéland (3),vonat (3),törökország (3),alaszka (3),svájc (3),olaszország (3),görögország (3),chile (3),németország (3),brazília (3),egyiptom (2),mozambik (2),anglia (2),űr (2),honduras (2),izrael (2),fülöpszigetek (2),óceánia (2),kolumbia (2),kanáriszigetek (2),gleccser (2),út (2),skandinávia (2),szobor (2),málta (2),vár (2),ukrajna (2),település (2),portugália (2),bali (1),szudán (1),nepál (1),burkina faso (1),retró (1),costarica (1),mianmar (1),tajvan (1),fiji (1),vasút (1),középamerika (1),ausztria (1),wales (1),tél (1),ciprus (1),albánia (1),erdély (1),irak (1),antarktisz (1),Spanyolország (1),banglades (1),románia (1),guatemala (1),bulgária (1),fehéroroszország (1),marokkó (1),hotel (1),Japán (1),vihar (1),szlovákia (1),kanyon (1),jég (1),hawaii (1),botswana (1),hongkong (1),srilanka (1),vanuatu (1),tanzania (1),grönland (1),montenegro (1),csehország (1),csatatér (1),maldív (1),műhold (1),bolívia (1),mongólia (1),szingapúr (1),tunézia (1),türkmenisztán (1),namíbia (1),szerbia (1),strand (1),zambia (1),bosznia (1),uruguay (1),srílanka (1),zimbabwe (1),portugál (1),burma (1),zanzibár (1),grúzia (1),tenerife (1),piac (1),bahama (1),balkán (1),algéria (1),argentina (1),rom (1),szíria (1),mauritius (1),vb (1),észtország (1),líbia (1),namibia (1),argentína (1),örményország (1),india (1),kiribati (1),malawi (1),tanzánia (1),villám (1),korea (1),peru (1),kamerun (1)

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés