A láthatatlan templom

A belgiumi Limburgban található építmény érdekessége az, hogy mindig más képet mutat, attól függően, milyen szögből nézünk rá. Van, ahol masszív épületnek látszik, másik oldalról szinten eltűnnek a falai. A különleges templom tervezője a Gijs Van Vaerenbergh volt.

1 Tovább

Egy kísértetváros temploma

Bodie Kaliforniában található, Nevada határán. Az 1860-as évektől az aranyláz vonzotta ide az embereket, akik a kincset érő ércből akartak meggazdagodni. Ám a bánya egyre kevesebbet adott, és a huszadik század első felében Bodie gyakorlatilag elnéptelenedett. A város ma úgy néz ki, ahogy 1962-ben sorsára hagyták. A nemzeti parkként látogatható település ma a legjobb állapotban megmaradt szellemvárosnak számít, és egyik leghíresebb épülete a templom. Kedvelt fotótéma az éjszakai órákban, amikor a tiszta égbolton a csillagok mozgása is megörökíthető.

Church in Bodie

Starry Night over Bodie Church

The Old Bodie Church at Sundown

Bodie Ghost Town Church

Church Trails

gathering

Bodie California 25_6_fused

The Church of Bodie Ghost Town

Old Methodist Church

Bodie State Park, inside the old Methodist church. HDR.

Bodie Church at Blue Hour

Bodie Church Reprocess

Bodie Church

0 Tovább

Kolostor, kilátással az Ararátra

Örményországban, a török határ közelében található a Khor Virap kolostor. A legenda szerint a negyedik század legelején itt tartották fogva Világosító Szent Gergelyt, akit Tiridat király azért kínoztatott meg, mert nem volt hajlandó áldozatot bemutatni egy pogány istennek. Amikor Tiridat királyt súlyos betegségéből egyedül Gergely tudta kigyógyítani, a király maga is megkeresztelkedett, és egész országában a kereszténységet tette meg követendő vallássá. A Khor Virapban ma látogatható az ötödik századi kápolna, ami Gergely föld alatti tömlöce felé épült.

Խոր Վիրապ վանք / Khor Virap Monastery and Mount Ararat,Armenia

Khor Virap

Khor Virap - Armenia

Khor Virap Monastery | Монастырь Хор Вирап

Khor Virab Monastery, Armenia

Khor Virap Monastery

Khor Virap - 2

Dungeon Cell of St Gregory the Illuminator - St Gevorg Basilica - Khor Virap, Armenia

Khor Virap monastery.

Khor Virap

Khor Virap monastery, Armenia

0 Tovább

Kolostor a hegyoldalban

Törökország Trabzon tartományában található a Sumela kolostor, amit egy meredek hegy falára épített. Jelenlegi formáját a 13. században nyerte el, de már egy évezreddel korábban megalapították. Manapság elsősorban turistalátványosságként ismert, de csak kevesen kapnak engedélyt arra, hogy be is lépjenek.

Sumela Monastery, Turkey

Sumela

Sümela Manastırı

Sumela

Sumela Monastery...

Sümela Manastırı - Sumela Monastery

Sümela Monastery - The Virgin Mary Church

Sümela Monastery - Frescoes on the Church Wall

Sumela Monastery in Turkey (© Margot Wolfs)

Sumela Monastery in Turkey (© Margot Wolfs)

Sumela Monastery, Trabzon Province, eastern Turkey

Sumela Monastery in Turkey (© Margot Wolfs)

Vandalized frescoes, Rock Chapel, Sumela Monastery, Trabzon Province, eastern Turkey

Sumela Monastery, Trabzon Province, eastern Turkey

Sumela Monastery

... Sumela Monastery ...

0 Tovább

Bagan buddhista templomai

Mianmar (Burma) nem számít a turisták kedvenc úticéljai közé Ázsiában. Ám Bagan a helyiek szerint legalább annyira érdekes, mint Angkor Vat. Ez az ősi város volt a székhelye 9-13. század között a Pagan királyságnak, ami egyesítette uralma alatt a ma Mianmarként ismert országban élő embereket. Fénykorában több, mint tízezer buddhista templom állt itt, de még ma is kétezernél több templom látható.

beautiful Bagan temples, Burma - Myanmar

Balloons over Bagan

Amazing Bagan.

The Time Machine

Sunrise over Bagan ~ Myanmar (Burma)

Sunset over Bagan ~ Myanmar (Burma)

升空 @ Bagan (蒲甘), Myanmar

Sunset over Bagan ~ Myanmar (Burma)

Asia -  Myanmar / Burma - Bagan

Empire of the Sun

Timeless Bagan. Burma

Sunset over Bagan

Bagan at Dawn

Birmanie: que d' or!

in the gentle light of late afternoon ........Bagan

Burma (Myanmar)

Birds eye view,,Temple..Pagan

0 Tovább
«
12

Google hirdetés

Google hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Google hirdetés

Hirdetés

Címkefelhő

európa (104),timelapse (58),tenger (49),ázsia (47),északamerika (38),usa (37),város (33),hegy (30),afrika (23),(23),sziget (21),folyó (17),délamerika (12),uk (11),épület (10),norvégia (10),ausztrália (9),hollandia (9),video (8),japán (7),izland (7),franciaország (7),kastély (7),kanada (7),templom (7),erdő (7),kína (6),spanyolország (6),svédország (6),vízesés (6),karib (5),barlang (5),vulkán (5),horvátország (5),híd (5),belgium (5),lengyelország (5),oroszország (5),vietnam (4),írország (4),indonézia (4),délafrika (4),finnország (4),sivatag (4),skócia (4),magyarország (3),litvánia (3),videó (3),mexikó (3),roncs (3),thaiföld (3),újzéland (3),vonat (3),törökország (3),alaszka (3),svájc (3),olaszország (3),görögország (3),chile (3),németország (3),brazília (3),egyiptom (2),mozambik (2),anglia (2),űr (2),honduras (2),izrael (2),fülöpszigetek (2),óceánia (2),kolumbia (2),kanáriszigetek (2),gleccser (2),út (2),skandinávia (2),szobor (2),málta (2),vár (2),ukrajna (2),település (2),portugália (2),bali (1),szudán (1),nepál (1),burkina faso (1),retró (1),costarica (1),mianmar (1),tajvan (1),fiji (1),vasút (1),középamerika (1),ausztria (1),wales (1),tél (1),ciprus (1),albánia (1),erdély (1),irak (1),antarktisz (1),Spanyolország (1),banglades (1),románia (1),guatemala (1),bulgária (1),fehéroroszország (1),marokkó (1),hotel (1),Japán (1),vihar (1),szlovákia (1),kanyon (1),jég (1),hawaii (1),botswana (1),hongkong (1),srilanka (1),vanuatu (1),tanzania (1),grönland (1),montenegro (1),csehország (1),csatatér (1),maldív (1),műhold (1),bolívia (1),mongólia (1),szingapúr (1),tunézia (1),türkmenisztán (1),namíbia (1),szerbia (1),strand (1),zambia (1),bosznia (1),uruguay (1),srílanka (1),zimbabwe (1),portugál (1),burma (1),zanzibár (1),grúzia (1),tenerife (1),piac (1),bahama (1),balkán (1),algéria (1),argentina (1),rom (1),szíria (1),mauritius (1),vb (1),észtország (1),líbia (1),namibia (1),argentína (1),örményország (1),india (1),kiribati (1),malawi (1),tanzánia (1),villám (1),korea (1),peru (1),kamerun (1)

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés