Vulkán a Tejút alatt

Egészen Guatemaláig utazott Albert Dros tájképfotós, hogy megörökítse a Fuego vulkán kitörését, ráadásul a képre komponálva a Tejutat alkotó csillagokat is.

guatemala

Egy ilyen kép elkészítése viszont nem egyszerű feladat, és nem csak fotótechnikai értelemben. Ki kell választani, melyik napszak lesz a megfelelő, bújni kell az időjárásjelentést, mikor felhőtlen az ég, még az is számít, hogy ne legyen telihold pont akkor. És persze az sem árt, ha van kitörés is, mert lángokkal, lávával lesz igazán látványos a fotó. A sorozat többi képén látható, akkor is lehet jó fotót csinálni, ha nincs minden meg egyszerre, de az ütős képhez kell a jó tervezés, a jó technika, a tudás és egy pici szerencse is.

guatemala

guatemala

guatemala

guatemala

guatemala

guatemala

guatemala

guatemala

0 Tovább

Bulgária rejtett szépségei

Nikolai Alexiev hazája kevéssé ismert részein készíti lenyűgöző képeit, hogy bemutassa, Bulgária nem csak a tengerparton napozni vágyók számára lehet érdekes.

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európabulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

bulgária európa

0 Tovább

Kép a képben

Régi fotókat illeszti mai városképekbe Kamal Bagirli.

0 Tovább

Alvás a szent völgy felett

Üvegkapszulákra emlékeztető, a sziklafalon függő "szobákban" alhatnak Peruban, Cuzco völgyében. Más kérdés, hogy ahhoz is sziklát kell mászni, hogy egyáltalán ide eljuthassanak a vendégek- szóval az kevés, hogy valakinek nincs tériszonya, kellően bevállalósnak is kell lennie.

0 Tovább

Sarkvidéki vakáció

Norvégiában, a messze északon egészen különlegesen is el lehet tölteni időt a téli időszakban: a hajózás és úszkálás a kardszárnyú delfinekkel vagy a kitesurf a sarki fények alatt extrémnek tűnő, de egészen izgalmas program.

0 Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Google hirdetés

Hirdetés

Címkefelhő

európa (99),timelapse (58),tenger (49),ázsia (46),északamerika (38),usa (37),város (33),hegy (30),afrika (23),(23),sziget (21),folyó (17),délamerika (12),uk (11),épület (10),norvégia (10),ausztrália (9),hollandia (8),video (8),erdő (7),franciaország (7),kanada (7),templom (7),kastély (7),svédország (6),vízesés (6),spanyolország (6),japán (6),vulkán (5),kína (5),horvátország (5),oroszország (5),híd (5),barlang (5),karib (5),belgium (5),izland (4),indonézia (4),délafrika (4),vietnam (4),írország (4),sivatag (4),skócia (3),vonat (3),mexikó (3),magyarország (3),finnország (3),roncs (3),törökország (3),thaiföld (3),alaszka (3),svájc (3),chile (3),lengyelország (3),brazília (3),görögország (3),németország (3),olaszország (3),fülöpszigetek (2),kanáriszigetek (2),kolumbia (2),videó (2),mozambik (2),portugália (2),újzéland (2),honduras (2),út (2),anglia (2),óceánia (2),ukrajna (2),vár (2),gleccser (2),málta (2),szobor (2),skandinávia (2),település (2),egyiptom (2),űr (2),nepál (1),középamerika (1),costarica (1),kamerun (1),vihar (1),tél (1),szudán (1),vasút (1),mianmar (1),wales (1),fiji (1),hongkong (1),ausztria (1),bali (1),burkina faso (1),ciprus (1),albánia (1),erdély (1),irak (1),antarktisz (1),Spanyolország (1),banglades (1),románia (1),guatemala (1),bulgária (1),fehéroroszország (1),marokkó (1),hotel (1),Japán (1),kanyon (1),jég (1),grönland (1),tajvan (1),szlovákia (1),hawaii (1),srilanka (1),vanuatu (1),tanzania (1),botswana (1),retró (1),argentina (1),maldív (1),műhold (1),bolívia (1),strand (1),csatatér (1),csehország (1),türkmenisztán (1),mongólia (1),tenerife (1),namíbia (1),burma (1),zanzibár (1),bosznia (1),uruguay (1),szerbia (1),algéria (1),zambia (1),zimbabwe (1),grúzia (1),litvánia (1),portugál (1),tunézia (1),szingapúr (1),balkán (1),montenegro (1),srílanka (1),líbia (1),bahama (1),rom (1),mauritius (1),vb (1),észtország (1),szíria (1),namibia (1),villám (1),india (1),argentína (1),piac (1),kiribati (1),örményország (1),malawi (1),korea (1),peru (1),tanzánia (1),izrael (1)

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés