Bani mecsetjei

Burkina Faso híres látványossága a Bani kisvárosában álló hét különleges mecset. Egy "szent ember" kezdett bele puszta kezével 1979-ben egy mecset építésébe, a helyiek segítségével. Csak az itt található anyagokat tudták használni: földet, agyagot és fát. Ehhez képest meglepően nagy épületet sikerült megalkotni a lelkes híveknek. Az építkezés nem állt meg, még hat továbbit építettek a komplexum megálmodójának (valóban egy álomra hivatkozva kezdett az építkezésbe, írásos tervek soha nem léteztek) utasításait követve, melyek a központi mecsetből is láthatóak. Ám az építőanyag nem túl tartós, tehát az esős évszakokban mindig megrongálódnak az építmények, hiába próbálják javítgatni őket. Lehet, hogy pár év múlva el is fognak tűnni a mecsetek, tehát ha valaki ebbe az afrikai országba vetődik, még addig látogasson el Baniba, amíg állnak.

the great mud mosque in bani in northern Burkina Faso, Sahel

NS171-020

the great mud mosque in the bani in northern Burkina Faso, Sahel

the great mud mosque of bani, in the tribal region of the Sahel, northern Burkina Faso

Mosques at Bani, Burkina Faso

the great mud mosque in the bani in northern Burkina Faso, Sahel

Children at the mosque at Bani

Mosques at Bani, Burkina Faso

Bani (5) mosque inside

04B09 - Mosquée de Bani

Untitled

Facade

the great mud mosque in the bani in northern Burkina Faso, Sahel

Moskee in Bani, Burkina Faso

0 Tovább

Iguazu vízesés

Az Iguazu folyó híres vízesése két ország határán van, Argentínából és Brazíliából egyaránt megközelíthető. Mind a két oldalon nemzeti parkkét tartják számon, és az UNESCO Világörökségi helyszínei közé tartoznak, illetve a világ hét új csodája közé is beválaszottták. Több vízesés is van ezen a különleges helyen- a legnagyobb több, mint 80 méteres. 

KAP over Iguaçu Falls

Cataratas do Iguaçu² - Much better

Cataratas del Iguazú 018 / Iguassu Falls 018

Just before the rain

Cataratas de Iguazú / Iguacu Falls (Brasil)

Daylight

Sunset over Iguazu

Cataratas de Iguazu (Argentina-Brasil)

0 Tovább

Zakopane

Lengyelország déli részén, Szlovákiától egy urgásnyira, a Magas-Tátra lábánál található Zakopane városa. Télen a síelők veszik birtokukban, nyáron a hegyi túrázók, akik a Morskie Oko vagy a Czarny Staw tavak érintésével indulnek el Rysy vagy a Mieguszoviecki Szczyt csúcsa felé. Előbbi 2499 méterével az ország legmagasabb hegye. A hegyekről nagyon szép kilátás nyílik a környező hegyekre.

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

lengyelország hegy európa

0 Tovább

Rock restaurant

Zanzibár szigetén, pontosabban amellett található ez a kis étterem, ami egy sziklára épült. A vendégek apály idején gyalog közelíthetik meg, ha viszont jön a dagály, csak csónakba szállva vagy úszva ugorhatnak be egy jó vacsorára...

View from the Upendo Villa at dusk.

IMG_5322

DSC02116

The Rock Restaurant

The Rock Restaurant

The Rock Restaurant

0 Tovább

Pesuta roncs

Kanada Brit Columbia tartománya az ország délnyugati részén található. Az itteni szigetvilág egyik nagyobb tagja a Graham Island, ennek keleti partján kedvelt pont a kirándulók körében az 1928-ban megfeneklett Pesuta nevű hajó maradványa. Noha fából készült, a hajótest egy része még ma is viszonylagos épségben van.

Pesuta5

Soul of the old ship - Pesuta , Queen Charlotte Islands

Pesuta – sometimes only way to a part of history is to become a spectacular wreck

untitled-10.jpg

untitled-5.jpg

Pesuta2

Pesuta3

1 Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Google hirdetés

Hirdetés

Címkefelhő

európa (104),timelapse (58),tenger (49),ázsia (47),északamerika (38),usa (37),város (33),hegy (30),afrika (23),(23),sziget (21),folyó (17),délamerika (12),uk (11),épület (10),norvégia (10),ausztrália (9),hollandia (9),video (8),japán (7),izland (7),franciaország (7),kastély (7),kanada (7),templom (7),erdő (7),kína (6),spanyolország (6),svédország (6),vízesés (6),karib (5),barlang (5),vulkán (5),horvátország (5),híd (5),belgium (5),lengyelország (5),oroszország (5),vietnam (4),írország (4),indonézia (4),délafrika (4),finnország (4),sivatag (4),skócia (4),magyarország (3),litvánia (3),videó (3),mexikó (3),roncs (3),thaiföld (3),újzéland (3),vonat (3),törökország (3),alaszka (3),svájc (3),olaszország (3),görögország (3),chile (3),németország (3),brazília (3),egyiptom (2),mozambik (2),anglia (2),űr (2),honduras (2),izrael (2),fülöpszigetek (2),óceánia (2),kolumbia (2),kanáriszigetek (2),gleccser (2),út (2),skandinávia (2),szobor (2),málta (2),vár (2),ukrajna (2),település (2),portugália (2),bali (1),szudán (1),nepál (1),burkina faso (1),retró (1),costarica (1),mianmar (1),tajvan (1),fiji (1),vasút (1),középamerika (1),ausztria (1),wales (1),tél (1),ciprus (1),albánia (1),erdély (1),irak (1),antarktisz (1),Spanyolország (1),banglades (1),románia (1),guatemala (1),bulgária (1),fehéroroszország (1),marokkó (1),hotel (1),Japán (1),vihar (1),szlovákia (1),kanyon (1),jég (1),hawaii (1),botswana (1),hongkong (1),srilanka (1),vanuatu (1),tanzania (1),grönland (1),montenegro (1),csehország (1),csatatér (1),maldív (1),műhold (1),bolívia (1),mongólia (1),szingapúr (1),tunézia (1),türkmenisztán (1),namíbia (1),szerbia (1),strand (1),zambia (1),bosznia (1),uruguay (1),srílanka (1),zimbabwe (1),portugál (1),burma (1),zanzibár (1),grúzia (1),tenerife (1),piac (1),bahama (1),balkán (1),algéria (1),argentina (1),rom (1),szíria (1),mauritius (1),vb (1),észtország (1),líbia (1),namibia (1),argentína (1),örményország (1),india (1),kiribati (1),malawi (1),tanzánia (1),villám (1),korea (1),peru (1),kamerun (1)

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés