Északi fény Kirunában

Svédország legészakibb részén, Kiruna városának közelében, az Abisko nemzeti parkban van a világ egyik legjobb pontja az északi fény megfigyeléséhez. Ennek a szezonja szeptember és március hónapok közé esik, ám a tél a legalkalmasabb az utazásra, ha valaki biztosra akar menni.

Aurora in Abisko

Mi Primera Aurora Boreal ( My first Northern Light )

Star Trail + Aurora

Kiruna, Sweden

dogsled musher under a full moon, near Kiruna, Sweden

What lies beyond?

The Aurora Above the Mines of Kiruna

Aurora over Abisko

Aurora Borealis, Sweden

Treetop Aurora, Sweden

Night rainbow

kiruna aurora

Level 5 Aurora Borealis in Abisko (22.01.2012)

0 Tovább

Galileai-tenger

Az Észak-Izraelben található közel 167 négyzetkilométer területű, 43 méter mély tó a legmélyebben fekvő édesvízü tó a világon: több, mint 200 méterrel van a tengerszint alatt. A Bibliában gyakran tengerként említett tavat ismerik Genezáreti, Kinneret illetve Tiberias néven is. A Biblia szerint Jézus működése jelentős részben a tó környékére esik.

Annak idején rengeteg halat fogtak itt, de a vízszint csökkenése és a túlhalászat hatása tetten érhető az élővilág pusztulásában. A turisták körében viszont még mindig népszerű úti cél.

jam kinneret

Panorama of Galilee from Ramot

Sunset on the Arbel

Tiberias

The Sea of Galilee, also Kinneret, Lake of Gennesaret, or Lake Tiberias

TRAMONTO SUL LAGO

Lake Tiberias

Sunrise from Tiberias

Birds over Israel's Sea of Galilee

0 Tovább

Horseshoe Bend

A patkó alakú folyókanyarulat Arizona államban található, a Colorado folyó egyik jól ismert látványossága.

I Bent My Wookie (EXPLORED :)

Horseshoe Bend

horseshoe bend

Horseshoebend

Last Light At Horseshoe Bend

Horseshoe Bend, Page, Arizona

The Bend

Three Blondes and a Horseshoe

The Bend

Horseshoe Bend, A Different Perspective

Living on the edge - Horseshoe Bend, Page, Arizona

Horseshoe Bend

Perfect Storm [Explored]

0 Tovább

Victoria Peak

A Hongkong-sziget nyugati oldalán található Victoria Peak (Viktória-csúcs) a sziget legmagasabb pontja 552 méterével, tetejéről pompás kilátás nyílik a városra. Általában az éjszakai fényeket szeretik megörökíteni a fotósok, de nappal vagy ködbe burkolózva is különleges látványt nyújtanak a felhőkarcolók. Hongkong egyébként a világ egyik legsűrűbben lakott helye, 6544 ember él egyetlen négyzetkilométeren. Ez könnyen érezhető is, ahogy a zsúfolt városképre tekintünk.

Towering City

The Peak!

My fogged out vacation !

Hong Kong from Victoria Peak

Sky Terrace

Hong Kong at dusk HDR

Most Beautiful Skyline in the World?

Hong Kong

Hong Kong Sunset

Hong Kong

The "Little" House On The Hill

0 Tovább

Bani mecsetjei

Burkina Faso híres látványossága a Bani kisvárosában álló hét különleges mecset. Egy "szent ember" kezdett bele puszta kezével 1979-ben egy mecset építésébe, a helyiek segítségével. Csak az itt található anyagokat tudták használni: földet, agyagot és fát. Ehhez képest meglepően nagy épületet sikerült megalkotni a lelkes híveknek. Az építkezés nem állt meg, még hat továbbit építettek a komplexum megálmodójának (valóban egy álomra hivatkozva kezdett az építkezésbe, írásos tervek soha nem léteztek) utasításait követve, melyek a központi mecsetből is láthatóak. Ám az építőanyag nem túl tartós, tehát az esős évszakokban mindig megrongálódnak az építmények, hiába próbálják javítgatni őket. Lehet, hogy pár év múlva el is fognak tűnni a mecsetek, tehát ha valaki ebbe az afrikai országba vetődik, még addig látogasson el Baniba, amíg állnak.

the great mud mosque in bani in northern Burkina Faso, Sahel

NS171-020

the great mud mosque in the bani in northern Burkina Faso, Sahel

the great mud mosque of bani, in the tribal region of the Sahel, northern Burkina Faso

Mosques at Bani, Burkina Faso

the great mud mosque in the bani in northern Burkina Faso, Sahel

Children at the mosque at Bani

Mosques at Bani, Burkina Faso

Bani (5) mosque inside

04B09 - Mosquée de Bani

Untitled

Facade

the great mud mosque in the bani in northern Burkina Faso, Sahel

Moskee in Bani, Burkina Faso

0 Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Google hirdetés

Hirdetés

Címkefelhő

európa (104),timelapse (58),tenger (49),ázsia (47),északamerika (38),usa (37),város (33),hegy (30),afrika (23),(23),sziget (21),folyó (17),délamerika (12),uk (11),épület (10),norvégia (10),ausztrália (9),hollandia (9),video (8),japán (7),izland (7),franciaország (7),kastély (7),kanada (7),templom (7),erdő (7),kína (6),spanyolország (6),svédország (6),vízesés (6),karib (5),barlang (5),vulkán (5),horvátország (5),híd (5),belgium (5),lengyelország (5),oroszország (5),vietnam (4),írország (4),indonézia (4),délafrika (4),finnország (4),sivatag (4),skócia (4),magyarország (3),litvánia (3),videó (3),mexikó (3),roncs (3),thaiföld (3),újzéland (3),vonat (3),törökország (3),alaszka (3),svájc (3),olaszország (3),görögország (3),chile (3),németország (3),brazília (3),egyiptom (2),mozambik (2),anglia (2),űr (2),honduras (2),izrael (2),fülöpszigetek (2),óceánia (2),kolumbia (2),kanáriszigetek (2),gleccser (2),út (2),skandinávia (2),szobor (2),málta (2),vár (2),ukrajna (2),település (2),portugália (2),bali (1),szudán (1),nepál (1),burkina faso (1),retró (1),costarica (1),mianmar (1),tajvan (1),fiji (1),vasút (1),középamerika (1),ausztria (1),wales (1),tél (1),ciprus (1),albánia (1),erdély (1),irak (1),antarktisz (1),Spanyolország (1),banglades (1),románia (1),guatemala (1),bulgária (1),fehéroroszország (1),marokkó (1),hotel (1),Japán (1),vihar (1),szlovákia (1),kanyon (1),jég (1),hawaii (1),botswana (1),hongkong (1),srilanka (1),vanuatu (1),tanzania (1),grönland (1),montenegro (1),csehország (1),csatatér (1),maldív (1),műhold (1),bolívia (1),mongólia (1),szingapúr (1),tunézia (1),türkmenisztán (1),namíbia (1),szerbia (1),strand (1),zambia (1),bosznia (1),uruguay (1),srílanka (1),zimbabwe (1),portugál (1),burma (1),zanzibár (1),grúzia (1),tenerife (1),piac (1),bahama (1),balkán (1),algéria (1),argentina (1),rom (1),szíria (1),mauritius (1),vb (1),észtország (1),líbia (1),namibia (1),argentína (1),örményország (1),india (1),kiribati (1),malawi (1),tanzánia (1),villám (1),korea (1),peru (1),kamerun (1)

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés